Ez a teljesítmény viszont magas hőtermeléssel jár, amihez elengedhetetlen a kifogástalan hűtés, különben a LED túlmelegszik, teljesítménye, fényerőssége leromlik, élettartam minimálisra csökken.

Már az 1W-os Power LED szerelése során is számolni kell a melegedéssel, és annak ellenére, hogy a kisebb teljesítményű (1-3W-os) LED-eket hűtőcsillaggal forgalmazza a gyártó, a felhasználónak külön gondoskodnia kell extra hűtésről.

A Power LED hőtermelése

A Power LED-ek hőtermelését sok minden befolyásolja. Többek között az, hogy mekkora a LED-en eső feszültség, az átfolyó áram erőssége, és az egyik leglényegesebb tényező pedig, hogy mekkora és milyen bordázottságú a hűtőfelület.

A Power LED szerelése történhet a hűtőfelületre való ragasztással vagy csavarozással, az 1W-os Power LED esetében még nem szükséges a sűrűn bordázott hűtőfelület, ám a nagyobb teljesítményű LED-eknél (10-20-50W) az optimális élettartam kihasználása érdekében már elengedhetetlen. Ezeket a LED-eket már csupán hőelvezető hátlappal szereli a gyártó, a teljes hűtésről a felhasználónak kell gondoskodnia.

Emellett a teljesítmény LED-ek hőtermelését a felhasználás módja is befolyásolja, amit szereléskor szintén figyelembe kell venni, nem mindegy ugyanis, hogy kültéren vagy beltéren, például a fürdőszobában, zárt helyen kerül beszerelésre.

Power LED vásárlás előtt jó tudni, hogy már az 1W teljesítményű Power LED is kellő fényerősséget biztosít ahhoz, hogy akár közepes fényigényű helyeken is elegendő legyen! Webáruházunkban széles választékban és teljesítményben találhat Power LED-eket!

1W Power LED általános jellemzői

  • Tokozás: víztiszta lencsével, hűtőcsillagon
  • Fényerő: 40-110 Lumen színtől függően
  • Szín: Teljes színskála 
  • Max. áram: 300mA
  • Nyitó feszültség: 2,2 – 3,2V
  • Sugárzási szög: 120°