Termék címkék

Nem minden COB, ami fénylik

Nem tud eligazodni a power és COB LED-ek közt? Mik a sajátosságai és előnyei a két technológiának? Cikkünkkel közelebb visszük a LED gyártás megértéséhez, és nagyobb biztonsággal tudja kiválasztani az Önnek megfelelő terméket.

5050 SMD LED vagy 5630 vásárlás?

  A LED alkatrészek vásárlása előtt fontos némi információt szerezni arra nézve, hogy a megvásárolni kívánt LED chipek milyen tulajdonságokkal rendelkeznek. Az SMD LED esetében tudjuk, hogy olyan felülszerelt alkatrészekről beszélünk, amit közvetlenül tudunk a felületre szerelni. 

Power LED (1W) szerelése

A Power LED szerelése szervesen összefügg a LED chip élettartamával, működésének optimális kihasználásával. A Power LED, magyarul teljesítmény LED különlegessége abban rejlik, hogy a fényerőt a chipen keresztül folyó áram erőssége adja.

3W COB LED teszt

 A COB mozaikszó a Chips on Board angol szavak rövidítése, ami egy új technológia, ahol a félvezető közvetlen az alaplemezen kapott helyet így nagyon jó hővezetés jellemzi. Ezáltal kis területen magas fényerő érhető el és a fényhasznosítása 100-120lm/W is lehet. A LED hosszú élettartalmának megőrzése érdekében gondoskodni kell a jó hűtésről.

SMD 5050 RGB LED teszt

Az SMD a Surface Mounted Device rövidítése, ami felület szerelt eszközt jelent. Ennek köszönhetően az eszközök kisebb helyet igényelnek és jobban megoldható a hőelvezetés. Az SMD 5050 RGB LED-en belül 3 különböző felvezető anyag található erre utal az RGB, ami három alapszín angol megfelelőinek első betűiből ered: Red (vörös), Green (zöld),Blue (kék).

SMD 5630 COB LED teszt

A COB mozaikszó a Chip on Board angol szavak rövidítése, ami egy új technológia, ahol a félvezető közvetlenül az alaplemezen kapott helyet így nagyon jó hővezetés jellemzi. Ezáltal kis területen magas fényerő érhető el és a fényhasznosítása 110-120lm/W is lehet. A LED hosszú élettartalmának megőrzése érdekében gondoskodni kell a jó hűtésről.

A Power LED hűtése

  Múltkori cikkünkben kihangsúlyoztuk, hogy a Power LED-ek, amellett, hogy a hagyományos LED-eknél nagyobb fényerőt adnak, hőtermelésük ennek függvényében változik. Minél nagyobb teljesítményű a Power LED, annál nagyobb hatékonyságú hűtőfelületet kell biztosítani.

SMD 5050 LED

 SMD LED-del foglalkozó cikksorozatunk következő témája az SMD 5050 LED chip. Röviden összefoglaljuk az általános jellemzőit, gyártását, előnyeit és hátrányait. Az SMD 5050 LED magas fényteljesítményű és közepes hőmérsékletű LED lapka. LED lámpák és fővilágításnak használt LED szalagok gyártásánál használják.

1 2