A LED chipek, LED alkatrészek királyának is nevezett superflux LED megjelenése teljesen új fejezetet nyitott a LED világítás történetében, akár a hobbi szinten világítástechnikával foglalkozók, akár a szakemberek számára is.

Bár a superflux LED minősége esetében kérdőjelet vethet fel az epoxy anyag, amiből a LED lencséje készül, hisz a DIP LED-ek kevésbé sikeres történetéből tudjuk, hogy a folyamatos oxidáció csökkentheti a fényáramot a használat során, ettől eltekintve azonban e termékek élettartamát a szakemberek mégis kedvezőbbnek ítélik. Mégpedig két szempontból!

Egyrészről a superflux LED minősége a nagyobb méretből adódó kedvező hőtermelés miatt vitathatatlan, ami lehetővé teszi széles hőmérséklet tartományban való üzemelését és kedvezőbb hűtését. Másrészről pedig az egyedi módon kialakított lencse nagy előny, ami a LED chip valós mérete ellenére széles sugárzási szöget biztosít.

A tulajdonképpeni nagy fényerő titka ugyanis a 120°-os sugárzási szög, ezzel pedig valóban széles az a terület, ahol a superflux LED-eket fel lehet használni. Akár közepes fényigényű helyen is megállja a helyét, s mivel RGB színekben is elérhető, így látványos, nagy fényerejű egyedi világítást is lehet belőlük készíteni.

Elmondhatjuk, hogy a superflux LED minősége valóban a tervezés és a különleges tokozás ötvözésének eredménye, ami a kiemelkedő fényerőt adja. Webáruházunkban széles superflux LED kínálatból válogathat és rendelhet könnyen, egyszerűen!